ŠTA JE EKSPRES ŠMINKA I KAKO JE TAKO NISKA CENA?

ŠTA JE EKSPRES ŠMINKA?

Šminka koju možete dobiti, u strogom centru grada, za 20 minuta.

Za 20 minuta biće Vam odradjen savršen ten, istaknute oči, definisane obrve, rumenilo u skladu sa Vasim podtonom kože, bronzer, po potrebi, u zavisnosti od tena, hajlajt i ruž.

Ideja je potekla u razgovoru sa mojim prijateljicama i poznanicama, koje, zbog današnjeg tempa života, nemaju vremena da provode nekad i po dva sata u kozmetičkim salonima, niti imaju potrebu da svaki dan imaju na licu šminku profesinalnih šminkera, koja često, pod uticajem medija i društvenih mreža, počinje da liči na scensku šminku. Sve više je i mladih devojaka kojima se ne dopada instagram makeup, svesne su da to u prirodi, bez svih dodatih filtera i obrada fotografije, ne izgleda tako savršeno i utegnuto. Povratak prirodnom izgledu, lepoti zdrave kože i blistavosti tena oslobodjenog tone pudera, je moj cilj i cilj ove ideje.

KOME JE NAMENJENA EKSPRES ŠMINKA?

Svim damama koje žele da izgledaju sofisticirano, uredno, sveže i odmorno. Ideja je da, ukoliko imate poslovni sastanak ili ručak sa poslovnim partnerima, ili imate zakazan razgovor za posao ili želite samo da odete sa drugaricama na kafu, a mrzi vas da se spremate i sami sredjujete, u prolazu dobijete upravo to što želite, a da ne izgleda da ste se posebno trudile.

KOLIKA JE POSTOJANOST TAKO ODRAĐENE ŠMINKE?

Ista koja bi bila da Vam je uradjen kompletan make up, ceo dan. Samo su boje umerenije, svedenije i način nanošenja proizvoda na kožu se razlikuje i samim tim omogućava svežinu i blistavost lica. Generalno, dnevni makeup će ceo dan biti postojan, tako da možete uveče dodati malo jači ruž, možda malo maskare ili par poteza malo intezivnije senke za oči, i dobijate večernji makeup.

DA LI SU PROIZVODI KOJI SE KORISTE PROFESIONALNI?

Kozmetika koje se koristi je apsolultno originalna M.A.C. , Chanel, Anastasia Beverly Hills, The Ordinary, Benefit, Dior, INGLOT.

S obzirom da ostvarujem popust na M.A.C. proizvode, na koji, kao profesionalni šminker, imam pravo, imam i prostor da formiram cenu prema mojoj računici. Ono što profesionalni šminkeri često naplate, nije samo skupa i brendirana kozmetika, nego i vreme koje odvoje da urade kompletan make up. U tom smislu, imamo prostora da radimo jeftinije, zato što imamo dovoljno prakse da make up odradimo brzo i kvalitetno. A i ovo je način da se što više dama upozna sa mojim načinom rada I ukoliko budu zadovoljne sa šminkom koja je urađena za tako kratko vreme, sigurna sam da će za svaku sledeću situaciju u kojoj žele profesionalni make up, imati jasniju sliku šta mogu da očekuju.

Lično, izbegavam bilo šta što je loša kopija, tako da u radu ne koristim čak ni kineske veštačke trepavice, jer nisam sigurna da lepak koji je inicijalno već na njima neće napraviti problem prilikom lepljenja trepavica.

DA LI JE POTREBNO UNAPRED ZAKAZIVANJE?

Da, radi boljeg funkcionisanja, zakazivanje bi trebalo da bude bar dva dana ranije.

PO ČEMU SE TO RAZLIKUJE OD ONOG ŠTO SE MOŽE URADITI KOD KUĆE?

Način na koji se šminka nanosi kad Vas šminka profesionalni šminker i ono što sami uradimo na brzinu, često pod lošim svetlom i u prolazu kod kuće, dve su različite stvari. Imala sam priliku da šminkam drugarice, sa njihovom šminkom (srednjeg cenovnog ranga, Aura, Deborah, Revlon) i da se one same iznenade kako sa istim proizvodima šminka ima potpuno drugačiji učinak i trajnost. Drugo, možda do sad niste otkrili ton pudera koji baš Vama odgovara, možda izbegavate da koristite rumenilo, ne znajući da ta mala sitnica daje potpuno drugačiji izgled Vašem licu, možda podočnjake prekrivate sa teškim, kremastim korektorima, koji Vašem licu, umesto da oduzmu, dodaju još nekoliko godina.

Svakako, prepustite se makar jednom rukama profesionalca, možda samo mala izmena u obliku Vaših obrva može da doprinese potpuno drugačijem izgledu i Vašem samopouzdanju.

Ono što je moja želja, kad odete od mene tako našminkane, da Vam ljudi ne govore ,,Kako ti je lepa šminka”, već ,,Danas blistaš, šta si to radila?”