Smokey eyeliner

Jedan od najvećih izazova većine šminkera jeste nanošenje ajlajnera, a isti problem muči i sve žene ovog sveta koje bi volele da istaknu oči na taj način, ali im, u većini slučajeva ne polazi za rukom da to izvedu tako da izgleda simetrično, lepo iscrtano i uredno.

Neću se baviti detaljno načinom nanošenja ajlajnera, zato što za to postoji samo jedan način da se dobro nauči, četkica u ruke i vežbanje, na sebi, na drugarici, mami, tetki, komšinici.. što više linija izvučete na različitim oblicima očiju i drugačijoj teksturi kože, sa različitim tipovima četkica i gelovima različitih proizvodjača.

Ovde dajem predlog koji jako često koristim u poslednje vreme na većini klijentkinja i modela, a to je da preko lajnera, predjem crnom ili sivom senkom za oči i ublažim ivice, a samim tim i sve moguće neravnine koje se mogu pojaviti ako imamo kapak koji ima sitne borice, pa se proizvod uvuče i učini da sve to izgleda neuredno.

Znači možete crnom olovkom, gel ajlajnerom (ako ste ga već koristili) uokvirite oko i čak i ako to nije savršeno, jednom kosom, tankom četkicom, pređete nekom senkom preko ivice i na taj način dobijete zamagljeni izgled oka, tako će oko i dalje izgledati istaknuto, a izbeći ćete nerviranje oko nemogućnosti izvlačenja prave linije.

Druga metoda koju svakako preporučujem za dame u godinama, to je senčenje. Uokvirite oko prvo crnim, braon, ljubičastim ili sivim kreonom, tik uz trepavice, onda u vodenu liniju ispod trepavica, poneka tačkica i između trepavica, zatim četkicom ovog tipa Blush 16A

 

za senčenje (u Alexandar cosmetics ova četkica je 240,00 rsd) sa kojom ćete sve to ublendati, stvoriti nežne prelaze i oko će izgledati našminkano fantastično, kakav god oblik oka da imate.

 Fotografije koje sam ostavila u postu, skinute su sa Pintaresta, ali svakako metoda nije komplikovana i vredi je isprobati.