PREKRIVANJE PODOČNJAKA I KAKO DA NE IZGLEDATE STARIJI

Jedan od čestih problema koji se javljaju kad je šminkanje u pitanju je upravo, kako prekrivati podočnjake?

S jedne strane, najbrži način da izgledate svežije i odmornije je upravo da osvetlite deo ispod očiju, a s druge strane, upravo je to najosetljiviji deo na našem licu, koža je najtanja i sklona boranju, pa sve što nanesemo može da ima kontraefekat, da istakenemo bore i sitne linije, koje inače ne bi bile toliko uočljive.

Kad sam nedavno snimila video o ekspres šminkanju, dobila sam pitanje zašto toliko puta nanosim korektor ispod očiju. Poenta je da se šminka ,,gradi,, i da se sloj po sloj nanosi na taj deo.

Kako ja to radim i šta mi daje najbolje rezultate:

Prvo i osnovno, čim započinjem šminkanje, nanosim kremu za predeo ispod očiju, koja će dobro hidrirati taj deo. Ono što mi se pokazalo kao odličan trik, kad završim sa šminkanjem očiju, nanesem tanak sloj MAC-ove baze za oči, jer mi ima logike, ako baza sprečava skupljanje senke u pregibu kapka, isto će odraditi i na tom delu. Zatim tanak sloj korektora nanesem na ruku, da bi se proizvod ,,zagrejao,, Naime, svi proizvodi se za šminkanje, izrađuju se tako što najbolji efekat daju kad su u dodiru sa temperaturom ljudskog tela. Domalim prstom, koji je ujedno i najnežniji, nanosim tanak sloj korektora, zatim ga još dodatno utapkam vlažnim bjutiblenderom. Ako su podočnjaci tamniji, nanosim još jedan sloj, kada se prvi upije, s tim, što čim se korektor nanese potrebno je da se fiksira. Ukoliko je starija osoba u pitanju ili neko ko ima jako suvu kožu, na bjutiblender naprskam MAC Fix prep and prime fiksator i predjem preko podočnjaka, više utiskivajućim pokretima. Ako je osoba mlađa, možemo da koristimo i neki transperantni puder za fiksiranje, u prahu, isto vlažnim bjuti blenderom. Zatim sa fen četkicom skinem višak i na kraju, kad se završi kompletan makeup, naprskam fiksator.

Svakako, ako imamo problem sa tamnijim podočnjacima, potrebno je nekad upotrebiti prvi sloj korektora u boji, obično boja lososa najbolje završava taj posao, a preko te boje naneti korektor koji je za nijansu ili dve svetliji od pudera koji koristimo.

Ono što je bitno, proizvod najviše nanosimo na liniju koja razdvaja podočnjak od lica, a manje nanosimo na ceo podočnjak, jer je poenta tu liniju prosvetiliti, da bi se udubljenje vizuelno umanjilo.