MALI VODIČ KROZ PUDERE prvi deo

Zato što sve nas žene znaju da zbune toliki puderi, nijanse, prekrivna moć, hladan i topao podton, da se često i one koje su do juče znale šta im dobro stoji, pitaju kako su toliko omašile, pa čitav život nisu znale da su hladan podton i uopšte kakve veze imaju ti tonovi, polako bih napravila mali vodič kroz pudere.

I kad pišem ove moje tekstove, nekako zamišljam da je to ona skripta koja nedostaje mojim učenicama i koju mi stalno traže, pa ono što ne stignem baš uvek na času da im objavnim odradim ovde.

Počinjem od MAC pudera zato što će oni najčešće i biti ono sa čim se srećemo kad pomislimo da treba da napunimo naš kofer za šminkanje i naplatimo nekom konačno prvi put.

Ono što često može da bude zbunjujuće, to su oznake W, NW, C na puderima. Sva sreća, trenutno, a nadam se da će to potrajati, u MAC radnji u Ušću rade divne devojke, vrlo spremne da pomognu i pojasne, kao i da daju svoje predloge, ukoliko niste baš sigurni šta treba uzeti.

O podtonovima kože planiram da napišem poseban post, za sad ću samo navesti pudere koje najčešće lično koristim, kao i većina šminkera:

MAC STUDIO FIX je odličan puder, kao što sam napisala na slici gore, blago matira, skuplja pore, lako se nanosi, dobro prekriva, ali iskreno, meni lično, vrlo često T zona prosija kad ga koristim, iako koža nije ni približno masna. Tako da ga na klijentima često kombinujem sa nekim dodatnim puderom na T zoni koju treba u većini slučajeva matirati. Ono što je kod njega problem, uglavnom posle 3 do 4 sata T zona prosijava. U tom slučaju, treba nositi u sa sobom blot papirice (NYX ima one koji su po meni najbolji), to je malo pakovanje sa nekih 200 papirića koje je dovoljno prilepiti na nos i skupiti masnoću, pa tek onda fiksirati nekim puderom za fiksiranje.

Trenutno su ti blot papirici nesto vise od 500 dinara u Alexandar Cosmetics.

https://www.alexandar-cosmetics.com/sr/proizvod/papirici-za-matiranje-lica-nyx-professional-makeup-blotting-paper-matte-bpr-50-1

Sto se tice nijansi koje treba odabrati, ja uglavnom mesam nekoliko nijansi da bih dobila odgovarajucu nijansu pudera, a tako i najprirodnije sve izgleda.

Da ne bih odužila post, ostavljam sliku na kojoj je u par reci napisano šta možete očekivati do kog pudera, prema vašim potrebama.