6 STVARI KOJE ŽENE SA DIVNOM KOŽOM RADE SVAKI DAN

Svima nama je dobar ten pokazatelj zdravlja, brige o sebi, lepote. Naravno, za dobar ten nekad je zaslužna i genetika, ali ima dosta toga i do naše brige i bavljenja sobom. Kroz razgovore sa različitim ženama, sumirala sam neke stvari koje su se pokazale kao pozitivne i koje su bile zajedničke svim ženama koje poznajem, a koje imaju dobar ten, bez obzira na godine.

Čišćenje lica. Pod obavezno, nadjite dobar proizvod, koji i ne mora da bude skup, ja lično koristim Balein sapun u gelu sa umivanje i od mene ima svaku moguću preporuku. Ukoliko imate masniji tip kože, ostavite malo sredstvo za čišćenje da deluje, možda nekih desetak sekundi, da bi se nečistoća, šminka i sebum rastvorili pod uticajem sapuna, pa tek onda isperite sa mlakom vodom.

Hidriranje. U praksi sam već počela da prepoznajem kad pipnem kožu, da li žena pije dovoljno vode ili ne. Ne mogu nikako dovoljno naglasiti koliko je bitno unošenje tečnosti.

Kreme sa retinolom. Retinol je derivat A vitamina koji ima funkciju da vrši prevenciju gubitka kolagena iz kože. Može se naći čist retinol ili u kombinaciji sa kremom. Ono što moram da napomenem, retinol u prve dve nedelje zaista ume da izazove iritaciju na površini kože i perutanje, zato je preporuka da se prvo namaže na lice hidrantna krema, ostaviti 30 minuta da se krema upije, a zatim namazati retinol. Ono što je jako bitno da se napomente: nikako ga ne stavljati pre izlaska na sunce.

Omega 3. Možete jesti lososa, možete uzeti tablete, ali neverovatno je kakav učinak imaju na našu kožu i kosu, moram priznati da sam lično bila iznenadjena koliko sam videla pozitivne promene od kad sam počela da uzimam tablete.

Vežbanje. Samo ubrzavanje cirkulacije, makar jednom dnevno, učiniće našu kožu sjajnom i dovešće kiseonik do ćelija, a znamo da je kiseonik ..ubica.. slobodnih radikala, odgovornih za mnogo toga lošeg po naše zdravlje, a samim tim i izgled kože. Pored vežbanja, potrebno je svaki dan odraditi makar kratku masažu, tek toliko da se pokrene cirkulacija, naravno, to raditi sa nekom kremom, serumom ili uljem, tako da ne rastežete kožu, nego da prsti klize. Na yt imate sjajne tutorijale, ja lično primenjujem masažu koju sam na yt videla od neke Ruskinje, ako nekog zanima, podeliću link.

Spavanje. Znam da je to opšte mesto, ali ako samo pokušate da dovedete svoj ritam da zaspite pre ponoći, bićete iznenađeni koliko će se brzo videti pozitivni rezultati. Spavanje redukuje nivo kortizola u našoj krvi, a kortizol je hormon koji jako loše utiče na stanje naše kože.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *